Taas tämän blogin päivittäminen on jäänyt kolkon hiljaiseksi. Muutama mainitsemisenarvoinen asia on tapahtunut sitten viime käynnin.

  • Kävin Gastromessuilla Aeropressin SM-kisassa putoamassa alkukierroksilta. Tulevina vuosina paremmin, opin aimo läjän asioita joita tehdä toisin. Voitto meni kotibarista Jussi Laitiselle, joka lähtee huhtikuussa edustamaan Suomea USA:ssa käytäviin alan maailmanmestaruuskisoihin. Myös Cup Tastingin voitto meni kotibarista Juho Haloselle, ja lähempi tarkastelu osoittaa myös kaksinkertaisella vuoden baristalla J-Suolla olevan kotibaristataustan. Näin ollen harrastajien intohimo kahviin itse asiassa tuntuisi tällä hetkellä olevan melkoinen veturi suomalaiselle kahvikulttuurille, ja nämä voitot ovat kaikki siitä hieno tunnustus. Vielä kerran onnittelut kaikille voittajille!
  • Sain marraskuussa työn puolesta ilon ja kunnian leikkiä baristaa yhden illan vallan ammattikonetta käyttäen. Se sujui ihan hyvin, ja vastaavia kertaluontoisia kahvilatempauksia voisin siviiliammatissani viljellä toistekin - joko espresson tai suodatinkahvien kanssa pelaten. 
  • Mitäs muuta... Loisteliaita kahveja on tietty tullut maisteltua. Ikimuistoisimpiin lukeutuu varmaankin Square Milen Kilimanjaro, joka yllättäen on kotoisin El Salvadorista. Käsittämätöntä mansikkamehua! Merkillepantavaa on, että kaikkein mahtavimmat viime aikoina juomani kahvit ovat olleet parhaimmillaan suodatinmenetelmällä - on se sitte ollut ihan perus-melittatötterö, V60, woodneck tai Aeropress. Pitäisi ottaa asiakseen ruveta etsimään jotenkin erityisen uljaita espressoja, jotka kykenisi kotioloissa valmistamaan melko tasalaatuisina. Siis nyt ei pidä käsittää väärin, olen nauttinut kotioloissa aika paljonkin todella erinomaisia espressoja, mutta suurimmat ooh-elämykset on viime aikoina kuitenkin saatu suodatinkahveista.
  • Myönsin kahviaiheisen haastattelun Seura-lehdelle syksyllä. Voisin postata artikkelin tänne jossain kohtaa ja odottaa Seuran lakimiesten soittoa että ei näin. 
  • Olen hetkittäin leikkinyt vähän enemmän maidon kanssa. Latte art-yritelmistäni muutama kuva koristaa tätä juttua.

Yritän saada tämän kahviblogiasian jotenkin päivitettyä uljaammaksi, kansantajuisemmaksi ja informatiivisemmaksi ihan lähipäivinä. Katsotaan, jatketaanko tässä osoitteessa vai muutetaanko. Vähän tuntuisi, että kaikessa nokkeluudessaan tuo domaininnimi espresson.vuodatus.net ei ihan kuvaa harrastuksen koko laajuutta tällä erää. Mutta tätä tilaa seuraamalla kaikki varmasti selviää.